Rasul imbunatateste satisfactia la locul de munca

Articole

  • Home
  • / Rasul imbunatateste satisfactia la locul de munca
Rasul imbunatateste satisfactia la locul de munca

Rasul imbunatateste satisfactia la locul de munca

alexandra

Ce ne poate descreti fruntile mai bine decat o portie buna de ras?

Rasul este printre cele mai distractive metode prin care ne putem elibera de stres, fiind cel mai bun si la indemana medicament pentru fiecare din noi. Cand razi, niciun alt gand nu iti vine in minte.

Cateva statistici legate de umor:

  • Orice persoana, indiferent de conditia fizica (ex.: surdo-mutii, orbii), poate rade.
  • Rasul arde calorii.
  • Oamenii inainte de a vorbi, au ras.
  • 15 minute de ras pot adauga 2 zile in plus duratei de viata.
  • Copiii rad de aproximativ 300-400 de ori pe zi, in timp ce adultii rad de doar 15 ori pe zi.

Beneficiile rasului se reflecta atat in starea fizica, cat si cea emotionala, iar printre cele mai importante, subliniem:

1. Rasul stimuleaza eliberarea endorfinelor pozitive.

Beneficiile umorului pot dura pana la 24 de ore, acesta ajutand la reducerea stresului si la imbunatatirea sistemului imunitar, cat si in lupta impotriva tumorilor.

2. Rasul imbunatateste satisfactia la locul de munca

Umorul imbunatateste comunicarea, creativitatea, dar si performantele la locul de munca. Abilitatea de a aprecia umorul, de a rade si de a-I face si pe ceilalti sa rada are efecte psihologice asupra corpului ce ii face pe oameni sa devina mult mai implicati.

3. Rasul imbunatateste speranta si stima de sine

Urmarind cel putin 15 minute un show de comedie poate atenua grijile legate de sanatate, cariera sau planuri viitoare. Chicotelile pot inlocui gandurile negative cu cele pozitive si pot ajuta la formularea unui “plan de atac” asupra problemelor.

4. Rasul protejeaza impotriva bolilor de inima.

Cercetarile sugereaza faptul ca un bun simt al umorului te poate feri de atacurile de inima. Rasul dilateaza vasele de sange, ajutand si in cazul reabilitarii cardiace.

5. Ajuta copiii sa tolereze durerea.

Desenele animate, ii pot face pe copii sa faca fata mai usor unor procedure dureroase. Cercetarile au demonstrat ca unii pacienti tineri care au urmarit filme amuzante au resimtit durerea unui test de durere standard (de exemplu, scufundarea mainilor in apa rece), dar au putut sa o suporte mai bine pentru ca au fost distrasi.

Citeste articolul integral aici.